Epic Games GTA Trilogy’yi Ücretsiz Verebilir

Epic Games Store'un ücretsiz oyunları konusunda deneyimli bir analist, 19 Ocak tarihinde Epic Games'in GTA: Trilogy Definitive Edition'ın ücretsiz verileceğini iddia etti.


2018 yılının sonunda “Steam’e rakip olmak için” piyasaya sürülen ve her hafta en az 1 adet ücretsiz oyunla yıllar içerisinde istikrarlı bir şekilde kullanıcı kazanan Epic Games Store, hayal edildiği gibi Steam’e rakip olmak yerine çoğunlukla insanların perşembeden perşembeye ziyaret ettiği bir platform oldu.


Ancak buna rağmen Epic Games, bu kararından vazgeçmedi ve küçük ve bağımsız yapımların yanı sıra AAA yapımlar da vermeye devam etti. Hatta öyle ki kimi zaman çok GTA V ve Death Stranding gibi oyunlar verildiğinde Epic Games’in sunucuları bile çöktü.


Epic Games GTA Trilogy’yi Ücretsiz Verebilir


Geçtiğimiz hafta Epic Games’in verdiği 3 ücretsiz oyunun ardından Epistory isimli oyunu vereceği ortaya çıkmıştı. Ancak özellikle gelecek PlayStation Plus oyunlarını sızdırmasıyla ünlenen Twitter kullanıcısı Billbil-kun, bugün ortaya attığı iddiayla Epic Games kullanıcılarını heyecanlandırdı. Ünlü analist ve Reddit, 4Chan gibi pek çok forumdaki kullanıcılar Epic Games’in API verileri arasında 19 Ocak tarihinde sürpriz bir şekilde Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition’ın ücretsiz verileceğini veya oyunun 1 haftalığına “kaçıranlar için” %50 indirimle satılacağını iddia etti. Kendisi sık sık Epic Games hakkında paylaşımlar yapmasa da tüm paylaşımları doğru çıktığı için pek çok oyuncu tarafından doğru bir kaynak olarak görülüyor. Daha önce Steam ve diğer tüm PC platformlarından satışı kaldırılan oyun, daha sonraları sadece Rockstar Games Launcher üzerinden satışa çıkmıştı. Bill'in iddiasına göreyse Epic Games oyunu ya 1 haftalığına tamamen bedava verecek ya da %50 indirimle satışa sunacak. Oyunun aldığı ağır eleştirilere bakacak olursak iki hareketinde de gerçekleşme ihtimali oldukça yüksek gibi duruyor.


Şu anda Epic Games Store’u açıp baktığımızdaysa 19 Ocak’ta verilecek oyunun Epistory olduğunu görüyoruz. Peki nasıl oluyor da Billy, GTA Trilogy’nin ücretsiz verileceğinden bu kadar emin? Aslında cevap oldukça basit, Billy bu verilerin direkt olarak Epic Games Store’un resmi API’ından aldığını belirtiyor. Ayrıca Epic Games özellikle 2022 yılında pek çok kez “gizli hediye” oyun vermişti. Bu gizli oyunlar resmi olarak duyurulmuyor ya da ücretsiz oyunlar listesinde yer almıyor ve sadece ücretsiz verildiğinde ortaya çıkıyordu.


Özellikle ilk çıkışında ağır eleştirilen hedefli olan GTA Trilogy, o kadar başarısız olmuştu ki oyun PC platformundan kaldırılmıştı ve Rockstar yetkilileri oyun hakkında özür dilemek zorunda kalmıştı. Daha sonra oyunlar için birkaç güncelleme yayınlanmış olsa da GTA Trilogy beklenen satışların yarısına bile ulaşamamış ve tarihin en büyük hayal kırıklıkları arasındaki yerini almıştı.

Epic Games GTA Trilogy’yi Ücretsiz Verebilir
Epic Games GTA Trilogy’yi Ücretsiz Verebilir

Epic Games Store'un ücretsiz oyunları konusunda deneyimli bir analist, 19 Ocak tarihinde Epic Games'in GTA: Trilogy Definitive Edition'ın ücretsiz verileceğini iddia etti.

Popüler Kategoriler
Spider-Man Remastered
Spider-Man Remastered

Spider-Man Steam üzerinde eş zamanlı olarak 66.436 oyuncu ile Playstation oyunları arasında da ikinci sıraya yükseldi.