KUMPARA
Sepetim Boş

Haberler

Tales From Borderlands Nasıl Oynanır

Advanture türüne aşık olan oyuncular, son dönemlerin öne çıkan Advanture oyun yapımcılarından Telltale Games’i oldukça yakından tanırlar.
13.01.2016 20:11:00

Advanture türüne aşık olan oyuncular, son dönemlerin öne çıkan Advanture oyun yapımcılarından Telltale Games’i oldukça yakından tanırlar. Daha önce The Walking Dead’in oyunu ve son dönemlerde Game of Thrones’u oyun olarak uyarlayan firma, aynı zamanda Tales From Borderlands’in yapımcılığını da üstleniyor.

            ADVANTURE DİNAMİKLERİ

Tales From Broderlands, yine firmanın aşina olduğumuz önceki oyunlarında olduğu gibi, merkezine advanture dinamiklerini koyan bir yapım. Aslında advanture türüne baktığımız zaman, özellikle PS2 dönemindeki Fahrenheit, PS3 dönemindeki Heavy Rain ve Beyond: Two Souls gibi yapımlar ve hatta çok daha geriye gittiğimiz zaman karşımıza çıkabilecek oldukça kaliteli yapımları söyleyebiliriz. Dolayısıyla Telltale oyunları, bahsettiğimiz bu oyunlar kadar ileri seviye bir macera unsuru sunmuyor, çıtayı uzaklara taşıyamıyor ama buna rağmen eğlenceli hikaye yapısı ile oyuncuyu bağlıyor monitöre. İşte Tales From Borderlands’de böyle bir yapım.

            OYNANIŞ UNSURLARI

Oyun yine firmanın episode mantığını sürdürüyor. Yani oyun bölümler halinde çıkıyor ve her bir bölüm ortalama 2 saat falan sürüyor. Oynanış süresi boyunca, kullandığınız tuş sayısı bile yönlendirme tuşlarından öteye gitmiyor desek yeridir çünkü siz aslında karaktere değil, hikayeye yön veren bir izleyicisiniz. Geneli zaten Quick Time Events anlarından oluşan bir yapım olmuş oyun. Bu bir eksi değil, sonuç olarak sinematik ve hikaye seven bir oyuncu iseniz, üstüne bir de grafik çılgınlığınız yoksa oyun tatmin edici bir seviyeye ulaşmış. Ancak oynanış unsurları söylediğim gibi çok – çok kısıtlı. Karakteri yönlendirin, konuşmalara cevap verin, quick time events anlarını halledin ve bitsin. Bunların haricinde bir aksiyonunuz yok, klasik Advanture oyunlarına benzer bir oyun yapısı olduğu için, oynanış biçimi de tamamen buna yatkın zaten.

Etiketler: Tales From Broderlands oyna, Tales From Broderlands indir,

Diğer Güncel Haberler